STAPPENPLAN BOUWKAVEL KOPEN

Tips bij het kopen van een bouwkavel; waar dient u zoal rekening mee te houden.

Waar wil ik komen wonen, in welke straat?

Wij adviseren de kandidaat-kopers eerst eens rustig door Nieuw Poelveld te lopen, zo krijgt u een idee wat er zoal mogelijk is. Welke straat, maar ook het bouwtype, spreekt u het meeste aan. Iedere straat heeft zo weer haar eigen bouwvoorschriften, vastgelegd in het Beeldkwaliteitplan.

In de navolgende straten worden momenteel bouwkavels te koop aangeboden:

Zo heeft u ook al een indruk over de ligging, de bouwstijlen. U moet gaan nadenken over het woningtype, het bouwsysteem, misschien heeft u al gesproken met een architect.

Wat vindt u belangrijk om prettig en comfortabel te wonen? Denk hierbij aan de gewenste kaveloppervlakte, het uiterlijk van de woning, de indeling van de woning, wilt u een grote leefkeuken, een aparte tv-hoek, hoeveel slaapkamers, de duurzaamheid. Denk daarbij ook aan uw toekomstige situatie, is er nog gezinsuitbreiding te verwachten of wilt u juist kleiner en comfortabeler gaan wonen.

Het financiële plaatje is natuurlijk een bepalende factor. Wat heeft u te besteden, praat daaromeerst met uw financieel adviseur. Heeft u uw eigen woning al verkocht, of zou dit nog moeten gebeuren. Het is verstandig om alle zaken eens op een rijtje te zetten en ook eens een vrijblijvend gesprek aan te gaan met een makelaar, indien u de eigen huis nog in de verkoop dient te zetten, voor een eventuele taxatie van uw woning. Als hierover uiteindelijk meer duidelijkheid is, kunt u bepalen wat uw bouwbudget is.

 • Bepaal het woningtype
  Welk type woning sluit het beste aan bij uw woonwensen? Woningen kunnen worden ingedeeld naar type, stijl, bouwsysteem of indeling. Hier kunt u het beste voor u zelf enkele belangrijke zaken op papier zetten en een architect benaderen. Op internet zijn legio bouwvoorbeelden te vinden. Maar ook kunt u gerichter zoeken op een architect in uw omgeving, waarvan de ontwerpen u aanspreken.
 • Individueel ontwerp of cataloguswoning
  Bepaal of u een cataloguswoning wilt of dat u juist kiest voor maatwerk. Bij een individueel ontwerp bepaalt u helemaal zelf hoe uw woning eruit komt te zien. Uw architect vertaalt uw woonwensen en is geheel toegesneden op uw eigen woonvoorkeuren. Maar er zijn ook zogenaamde cataloguswoningen. Diverse bedrijven zijn hierin gespecialiseerd. Er wordt gebouwd volgens een bestaand plan. Wel kan er in overleg met de koper het bestaande ontwerp naar eigen wens worden aangepast. In principe een individueel ontwerp waarin standaard elementen zijn verwerkt. Deze bedrijven kunnen u ook een all-in concept leveren.
 • Bouwsysteem
  Het casco, ofwel de draagconstructie van een woning, kan op verschillende manieren en met diverse materialen worden gebouwd. De meest gebruikte bouwsystemen voor individueel gebouwde huizen zijn:
  - Traditionele bouw
  - Houtskeletbouw
  - Montagebouw
  - Gietbouw
  - Staalframebouw
  Ook hier kan uw architect u alle gewenste informatie verstrekken en adviseren.
 • Manier van opleveren
  Uiteindelijk zal de woning door de bouwer aan u worden opgeleverd. In welke fase van het bouwtraject dat is, dient u van tevoren af te spreken en in de aannemingsovereenkomst laten opnemen. U kunt kiezen tussen cascobouw, waarbij u de woning aan de binnenkant zelf afbouwt, of sleutelklaar opleveren. In het laatste geval is het huis gereed voor bewoning.

De eerste echte stap tot koop is het nemen van een optie

Bent u er voor u zelf al uit welke kavel het meest voldoet aan uw woonwens, dan kunt een optie nemen op deze bouwkavel. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Ontwikkelingsmij. Poelveld Eijsden BV verstrekt in eerste instantie een optie voor de duur van 2 maanden. Zodat de kandidaatkoper ruim de tijd heeft alles nader uit te zoeken. De financiële haalbaarheid, de architect/aannemer. Misschien bent u al zover dat u een Welstandtoets kunt indienen bij de gemeente. Kortom na die twee maanden weet u meestal wel of uw bouwplan voor u haalbaar is.

Een verkoopgesprek met ons behoort ook tot mogelijkheden, wilt u nog eens van gedachten wisselen dan horen wij dat graag.

Ontwikkelingsmaatschappij Poelveld Eijsden BV verstrekt alle informatie die u nodig heeft, onder meer kavelpaspoort, funderingsadvies, bodemonderzoek(en), bestemmingsplanvoorschriften, beeldkwaliteitplan, maar ook de ligging van de huisaansluiting(en). Kortom alle zaken die nodig zijn voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning.

Koopovereenkomst. Het tekenen van de definitieve koopovereenkomst voor de bouwkavel wordt samen met u in overleg bepaald, na het tekenen van deze koopovereenkomst heeft u nog enkele weken voor de afspraak bij de notaris. Daarna is de kavel 100% uw eigendom.

Veel succes met de plannen, wij adviseren u graag!

Stel ONS een vraag


Ontwikkelingsmij. Poelveld Eijsden B.V.
Looiersgracht 12
6211 JK Maastricht
T 043 – 210 02 20
www.eenplekomtegroeien.nl

contactpersoon verkoop:
Djoeke Joskin-Vonk
d.joskin@gd.nl